Krok k playoff

V neděli se v ČR všechny zraky ubíraly hlavně k večernímu MS v hokeji, kde česká reprezentace po 13ti letech získala titul mistrů světa. Nebyl to ale jediný důležitý zápas, který se v Praze hrál. Náš celek si to o pár hodin dříve rozdal na SK Prosek s Innsbruck Raiders o postup do play-off AFL. Karty byly rozdány jasně. Vítěz udělá krok k play-off, poražený si cestu do vyřazovací části zavře.

S tímto vědomím vstoupili naši hráči do utkání a ač první drive Raiders nebyl vůbec špatný, nakonec ho v redzone zastavila obrana PBP a nedovolila soupeři žádné body. Naopak náš útok po pěkném drivu skóroval ve své první příležitosti, když se prosadil RB Jakub Březina. V první polovině se ještě prosadil WR Jan Vrňata, kterého v endzone přesně našel Tyler Jarnagin a field golem kicker Martin Mandík. Jelikož se Raiders zmohli pouze na jeden touchdown, do poločasu se šlo se skóre 16:7 pro PBP.

Hned na startu druhé půle utekl obraně soupeře znovu Březina, který si připsal 67y touchdown a vzal soupeři vítr z plachet do druhé půle. Obrana PBP byla totiž skálopevná, body soupeři nedovolila a sama získala dva míče. Za domácí se prosadil ještě navrátilec do sestavy WR Jakub Woleský a černí panteři zvládli souboj o play-off a porazili Riaders 29:7. Cesta k play-off je tak volná.

Příští hrací kolo odjedou naši borci na poslední venkovní zápas základní části do Mödlingu a vítězstvím jasně stvrdí svůj postup do play-off AFL i v tomto roce.

15.6 se pak odehraje poslední domácí utkání základní části. Netradičně v sobotu, po kterém bude probíhat týmový den, a celé organizace se před startem léta rozloučí s domácími zápasy PBP v letošní AFL.

ONE TEAM ONE HEARTBEAT

Jan Štiegler