Po roce znovu semifinále s Vikings

Rok se s rokem sešel a PBP jsou znovu v semifinále jedné z nejlepších evropských soutěží - rakouské AFL. A znovu stojí v cestě do Austrian Bowlu tým Vienna Vikings, který našemu celku v loňském roce ukončili naděje na finále. Letos však všechno není stejné. Prague Black Panthers ovládli základní část s perfektní bilancí 10-0, vyhráli vzájemný souboj a před domácími fanoušky se budou pokoušet o historický postup do finále AFL.

V loňském roce dělilo náš celek 10 yardů od možného postupu do finále. V přestřelce, kde nebylo o body nouze, se přelévalo vedení z jedné strany na druhou. Black Panthers pak ve čtvrté čtvrtině díky Field goalu Martina Mandíka šli čtyři minuty před koncem do vedení 44:42. Vikings ale díky triu amerických importů stihli odpovědět a po touchdownu a dvoubodové konverzi šli 49 vteřin před konce do vedení - 44:50. Našemu útoku ale stačily 3 akce a byli 10y od endzóny! 1&Goal. Bohužel pak obrana Vikings touchdown nepustila a případný kop z potvrzení na vítězství se nekonal, a byla z toho těžká prohra a konec sezóny. Highlight ZDE

Letos se oba týmy potkaly v rámci osmého kola základní části a bylo z toho neskutečné drama. Ve Vídni se znovu válčilo o každý yard na hřišti. Oba týmy se musely vypořádat s absencí na soupisce a rozuzlení nakonec přišlo až v samém závěru zápasu a v prodloužení. Do prodloužení nejprve zápas poslal pár vteřin před koncem kicker Mandík, který srovnal Field goalem stav na 16:16. Pak následoval tolik zábavný Overtime! První šli na řadu hráči PBP, a díky QB Jarnaginovi skórovali TD s potvrzením. Vikings se podařilo také skórovat, ale místo srovnání skóre a další série se rozhodli jít na vítězství v podobě dvoubodové konverze. Buď a nebo. Naše obrana si pohlídala trikovou akci a Prague Black Panthers mohli slavit první vítězství v historii nad týmem Vienna Vikings - 22:21! Highlight ZDE.

Karty jsou tedy rozdány. Proti sobě stojí dva týmy, které hrají perfektní fotbal. Dva velmi dobře připravené a trénované týmy. Dva týmy, které své poslední dva vzájemné zápasy rozhodly až v poslední akci. Dva favorité na postup do finále. Ale pouze jedno místo k dispozici! Zápas u kterého nesmíte chybět. Vrchol sezóny!

O postupujícím se rozhodne v sobotu 15.7.2023 na SK Prosek Praha. Mimo toho nejlepšího fotbalu budou na akci pro fanoušky připraveny stánky s občerstvením, stánek s merchem PBP, chilli zóna, dětské hřiště a možnost vyzkoušení si amerického fotbalu. Nebude chybět ani poločasová soutěž o věcné ceny. Prostě a jednoduše parádní sobota s tím nejlepším sportem! Jedinečná šance vidět poslední domácí zápas PBP v letošním roce a historický postup do Austrian Bowlu! Budeme potřebovat každého fanouška!

KDY: sobota 15.7.2023

KDE: SK Prosek Praha, Lovosická 559, 190 00 Praha

Otevření areálu: 14:00

ZAČÁTEK ZÁPASU: 16:00

ZÁKLADNÍ VSTUPNÉ - 200,- Kč v předprodeji / 250,- na místě

VSTUPENKY ZDE

Zlevněné vstupné - děti do 15 let - 80,- Kč

Děti do 10 let s dokladem - Volný vstup

PBP ONE TEAM ONE HEARTBEAT!

Jan Štiegler