Perfektní základní část

10-0. Taková je bilance našeho týmu po základní části AFL! V zápase proti Graz Giants, který se nakonec ukázal jako poslední v základní části, ale znovu nebylo nouze o pořádné drama. Stejně jako před týdnem rozhodla dvoubodová konverze. A stejně jako před týdnem PBP vypjatý okamžik zvládli.

Nedělní osmihodinová cesta do dalekého Grazu byla zároveň cesta k poslednímu zápasu základní části. V týdnu totiž Telfs Patriots ohlásili, že na poslední kolo do Prahy nepřijedou, a naši hráči tak měli před sebou poslední zápas a také poslední překážku k perfektní bilanci v podobě Graz Giants, kteří byli na druhém místě tabulky. Ve hře tak nebyla jen stoprocentní bilance, ale i první místo v lize.

Hned z kraje utkání se ukázalo, že rozhodně nepůjde o defenzivní bitvu, když oba týmy skórovaly 14 bodů v první čtvrtině. Za náš tým se prosadil po přihrávce Tylera Jarnagina wide receiver Jakub Woleský a Peter Anderson, který v první čtvrtině otestoval poraněnou nohu, aby následně znovu odpočíval a byl stoprocentně připraven na letošní play-off. Ve druhé čtvrtině se oba týmy prosadily po jednom touchdownu, když za PBP svůj druhý zářez přidal Jakub Woleský a do poločasu se šlo se skóre 21:21.

Ofenzivní přestřelka pokračovala i ve druhém poločase se stejným scénářem. Black Panthers se dostali do vedení a Giants pokaždé dokázali srovnat. Ve třetí čtvrtině se prosadil po zemi RB Pavel Prokop a následoval ho po vzdušné spolupráci s Jarnaginem WR Eda Maličovský. Dvojce mladíků z mládežnické akademie PBP tak připsala důležité body i proti top týmu rakouské ligy.

Čtvrtá čtvrtina ale přinesla obrat, dvakrát po sobě se totiž prosadili domácí Giants a a pět minut před koncem zápasu tak náš tým poprvé v utkání prohrával. Pro náš útok to byla další zkouška, která byla úspěšně složena. Dlouhým drivem, který čítal povedený mix běhových a pásových akcí, nakonec půl minuty před koncem došli PBP až těsně před endzone soupeře. Tam svůj touchdownový hattrick dovršil Jakub Woleský a snížil na 41:42. Místo kopu za jeden bod se náš tým rozhodl zariskovat a hrát na vítězství formou dvoubodové konverze. Agresivní playcalling Spencera Forda vyšel, když QB Jarnagin naše hrdinu dne Jakuba Woleského, který poslal pár vteřin před koncem PBP do vedení 43:42. Ani závěrečná Hail Mary soupeře nepomohla, když příznačně utkání ukončil Jakub Woleský, který se přesunul do obrany na výpomoc proti finálnímu passu do endzone a zachytil interception. Výhra byla tedy dokonána a základní část zakončena na prvním místě s perfektní bilancí 10-0 !

Nyní má náš tým tři týdny pauzu před domácím semifinále, které se pravděpodobně odehraje v sobotu 15.7. na SK Prosek Praha. Soupeřem bude poražený tým z duelu posledního kola mezi Danube Dragons a Vienna Vikings. Náš tým si tak před vrcholem sezony může odpočinou, doléčit zranění a připravit se na boj o Austrian Bowl, do kterého bude vstupovat jako vítěz základní části AFL!

HIGHLIGHTS vs. Graz Giants:

Jan Štiegler