Playoff zajištěno

Uplynulý víkend byl ve znamení dalšího zápasu našeho týmu, když v neděli 4.6.2023 přijeli do Prahy Mödling Rangers, kteří bojovali o udržení šance na postup do playoff. O playoff bojovali i naši hráči, kteří by si vítězstvím jako první tým v rakouské AFL s předstihem zajistili účast ve vyřazovací části. Mimo možného zajištění playoff pro PBP bylo také ve hře osamostatnění v čele tabulky a možnost zůstat jediným neporaženým týmem. Svůj duel proti Danube Dragons totiž nezvládli Graz Giants a otevřeli pro PBP cestu do čela soutěže.

PBP s vidinou zajištění playoff a statutem posledního neporaženého týmu vlétli do zápasu a od samého začátku na hřišti dominovali. V první čtvrtině nejprve obrana zastavila drive soupeře, aby se z prvního drivu radoval náš útok, který skóroval po přesné přihrávce QB Tylera Jarnagina na WR Edu Maličovského. Do konce čtvrtiny přidal ještě 3 body z Field Goalu Martin Madík a skóre bylo 10:0. Ve druhé čtvrtině panteři skórovali také dvakrát. Nejprve sám po zemi lodivod útoku PBP Tyler Jarnagin a poté si svůj druhý touchdown připsal mladý WR Maličovský, který v posledních týdnech hraje velmi dobrý fotbal. Do poločasové přestávky se tak šlo se skóre 24:0.

Druhá polovina začala tak, jak skončil první poločas a to obrovským tlakem PBP ve všech fázích hry. Za PBP se prosadil RB Matěj Reinvart a navýšil vedení už na 31:0. Pak si slabší chvilku vybral i náš tým a po dvou chybách daroval soupeři dva rychlé touchdowny, které korigovaly vývoj duelu na 31:12. Čtvrtá čtvrtina už byla ale zpět ve starých kolejích. Hned z první akce poslední části skóroval po 40y passu od Jarnagina kapitán týmu a navrátilec do sestavy po zranění WR Jan Štiegler, který znovu dodal trochu klidu do hry PBP po smolném konci třetí čtvrtiny. Bodové hody pak završil druhým Field golem v zápase Martin Mandík, který uzavřel skóre na 41:12.

Po vítězství se tak PBP dostali do čela tabulky s bilancí 7-0, jako první si zajistili místo playoff letošního ročníku a jsou jediným neporaženým týmem soutěže. V následujících týdnech je čekají dva veledůležité venkovní duely proti Vienna Vikings a Graz Giants,které rozhodnou o postavení týmů, před blížícím se playoff.

HIGHLIGHTS vs. Rangers Mödling:

Jan Štiegler