Vítězná dohrávka pátého týdne

Tři týdny nazpět měli naši hráči odehrát utkání proti Telfs Patriots na jejich hřišti pod rakouskými Alpami, proti byl ale vydatný déšť, který podmočil hřiště natolik, že musel být zápas o tři týdny posunut. Na druhý pokus ale vše vyšlo a náš tým na sobě nenechal znát dlouhou osmihodinovou cestu a připsal si šestou výhru v řadě.

Proti Patriots byli PBP od samého začátku lepším týmem a o své šesté výhře v sezoně rozhodli naši hráči už v první čtvrtině, kterou ovládli v poměru 26:0. Všechny čtyři touchdowny zaznamenal vzduchem QB Tyler Jarnagin, který dvakrát našel Jakuba Woleského a jednou Petera Andersona a poprvé v letošní sezoně i loňského hráče dorosteneckého týmu PBP U18 Edvarda Maličovského.

Ve druhé polovině se stihnul ještě prosadit Kamil Roba, který chytil pátý vzdušný touchdown Jarnagina a svůj druhý touchdown sezony si připsal další z mladých panterů RB Pavel Prokop. Bodové hody dokončil Martin Mandík, který trefil Field goal z pole a Black Panthers nakonec odvezli z pod rakouských Alp vítězství v poměru 43:7.

V zápasu se dařilo celému týmu a hlavní trenér Spencer Ford mohl být s projevem svého týmu spokojený. V obraně řádil DE Jiří Sládek, který si připsal 2 sacky a celkem 2,5 TFL. Velkou oporou byl i LB Ondřej Mička, který letos zažívá skvělou sezonu, a proti týmu z Telfsu si připsal 2 zblokované přihrávky, sack a 2,5 tacklu. Svůj premiérový zalehnutý fumble si pak připsal kapitán loňského dorostu PBP Ondřej Kyloušek, který americkému importovi Patriots Ravonu Johnsnovi při jedné akci míč nejprve vyrazil a pak i sám zalehl. Obrana Black Panthers si v letošním roce drží průměr pod 16 obdržených bodů na zápas, zatímco útok v průměru skóruje přes 38 bodů na zápas, což je nejlepší číslo v celé AFL.

V dalším týdnu naše borce čeká předposlední domácí zápas základní části, když se utkají s Rangers Mödling. Pokud vyhrají tak mají PBP jistotu postupu do play-off. Rangers ale také nutně potřebují vyhrát aby si udrželi šanci na postup do vyřazovacích bojů. Dá se tedy očekávat velmi napínavé utkání. Přijďte podpořit naše hráče v neděli 4.6. od 15:00 na SK Prosek Praha. Lístky si můžete pořídit v předprodeji ZDE.

Highlights vs. Telfs Patriots:


Jan Štiegler