Polovina základní části bez prohry

Polovina základní části je pro Prague Back Panthers minulostí a dobrou zprávou je to, že náš tým ještě neokusil hořkost porážky a momentálně je na bilanci 5-0!

Minulý víkend přijeli do Prahy hráči nováčka letošní sezony Styrian Bears. Black Panthers byli odpočinutí v rámci dvoutýdenního volna, které měli i vzhledem k přeloženému utkání proti Telfs Patriots. V pauze ale rozhodně nezaháleli , když stihli společný trénink s americkou Carroll University a bylo to znát hned v úvodu zápasu proti Bears. PBP vlétli do utkání jako vichřice a hned z kraje si vytvořili komfortní náskok, který si pohlídali až do závěru duelu. Nakonec z toho byla jednoznačná výhra 59:13 a posun na bilanci 5-0.

Po polovině základní části mají Black Panthers na kontě pět vítězství, včetně důležitých skalpů úřadujících šampionů Danube Dragons a houževnatých Salzburg Ducks. V druhé polovině je čeká dohrávka odloženého utkání proti Telfs Patriots, a to hned v tomto týdnu, a s Patriots náš tým uzavře i základní část posledních hracím kolem. Mezi zápasy s Patriots bude i domácí duel proti Mödling Rangers a dva extrémně důležité venkovní zápasy proti Vienna Vikings a Graz Giants, které rozhodnou o postavení týmů do play-off.

V dosavadním průběhu museli trenéři PBP řešit i řadu nepříjemných situací a znovu se ukazuje, že ve sportu není jednoduché a přímočaré cesty k vítězství. První velkou nepříjemností byla ztráta jednoho z nejlepších hráčů PBP a loňského MVP sezony CB Filipa Ondráška, který si hned v prvním zápase sezony přetrhal vazy v koleni a sezona pro něj skončila předčasně. Filip už je po operaci a měl by být fit na sezonu 2024, ve které bude určitě dominovat, jako v posledních letech! Jeho místo zaujala dvojce mladých DBs Jakub Rada a Viktor Jeníček, kteří se přesunuli na pozici CB a zaplnili místo po nejlepším českém hráči současnosti. Do rotace se dostal i další junior Matěj Polouček, který dostává více herního prostoru. Druhou nepříjemností bylo zranění kapitána WR Jana Štieglera, která na rozdíl od Ondráška má šanci se do probíhající sezony ještě vrátit. Štiegler se stejně jako Ondrášek zranil na začátku roku a bude svému týmu chybět minimálně ještě další týden. Jeho místo v starting lineupu zaujala dvojce mladých WRs Eda Maličovský a Martin Madník, kteří rotují v starting útoku PBP. Nesmíme zapomínat ani na Davida Dohnala, který měl skvělý rok v loňské soutěži mládeže a v reprezentaci PBP U19, a v následujících týdnech můžeme i od tohoto vytáhlého widereceivera čekat zvýšenou produkci.

Podívejme se i na statistiky lídrů PBP v jednotlivých kategoriích:

PASSING - Tyler Jarnagin #16 - 80/133 - 1 101y - 17 TD / 3 INT

RECEIVING - Peter Anderson #8 - 22 rec - 449y - 9 TD

RUSHING - Tyler Jarnagin #16 - 19 rsh - 195y - 4 TD

DEFENCE - Viktor Jeníček #23 - 24,5 tckl - 2 INT - 7 BrUp

SACKS - Jakub Janda #46 - 2 sacks

HIGHLIGHTS vs. Styrian Bears:


Jan Štiegler