Zlatí dorostenci

Na začátku listopadu skončily podzimní soutěže a znovu to byla skvělá jízda od našich týmů. Dorostenci dovršili zlatý hattrick, když zvítězili i ve třetím roce v řadě. Bohužel finální utkání nevyšlo našemu juniorskému týmu, který prohrál poprvé od roku 2018. I tak to byla neskutečná jízda, která zaslouží obrovské uznání. Přeci jen, držet sérii neporazitelnosti 5 let je úctyhodný výkon! Na druhém místě skončil také náš ženský tým, který se potřetí v řadě probojoval do finále, ale nedokázal navázat na předchozí dvě zlaté medaile a zlatý hattrick tak na rozdíl od dorosteneckého týmu nezavršil.

Dorostenecký tým pod taktovkou hlavního trenéra Jan Štieglera vycestoval na finálovou bitvu do Bratislavy, se kterou měl po základní části vyrovnanou bilanci. Také proto se očekávalo velmi napínavé a vyrovnané utkání. To se naplnilo jen z části. PBP byli totiž skvěle připraveni a přes vyrovnaný začátek nakonec po celou dobu tahali za delší konec provazu. Defenzíva koordinátora Daniela Krejbicha byla velmi dobře připravena a bratislavský tým tak nepřekvapil tuto jednotku jako na začátku roku. Na druhé straně ofenzíva šlapala jako dobře namazaný stroj a QB Jakub Yamato rozdával jednu přesnou přihrávku za druhou. Jeho nejčastější cíl byl WR Jan Vrňata, který hrál neskutečné utkání a nakonec skóroval tři tochdowny. Perfektně hrál i univerzál Sebastien Crosby, který si v zápase připsal interception v obraně a touchdown v útoku. Celkový perfektní výkon vyústil ve výhru 56:20 a zisk třetího mistrovského titulu v řadě!

Rádi bychom také poděkovali hlavnímu městu Praha, za poskytnutí dotace našemu klubu v Programu podpory sportu a tělovýchovy v hlavním městě Praze pro rok 2023 v Opatření I. Systémový rozvoj sportu dětí a mládeže. Díky tomu se všechny naše mládežnické týmy mohly zúčastnit soutěží a naplno tak využít svůj potenciál. Zkvalitnily se tak tréninkové podmínky pro naše hráče ve všech mládežnických kategorií. Naši hráči tak mohli rozvíjet své schopnosti a dovednosti a úspěšně reprezentovat náš tým i celé město, a nakonec si připsat i třetí mistrovský titul v řadě. Děkujeme!

Jan Štiegler