Finále podzimní části

Rok se s rokem sešel a Prague Black Panthers znovu ukazují svou sílu v rámci české ligy. Všechny tři tacklové týmy se po dominantní základní části dostaly do finálových zápasů a naše celky tak budou obhajovat triple ze sezóny 2023!

Juniorský tým U21 znovu navázal na své výkony z předchozích let, a ani v aktuální sezoně 2023 v základní části nenašel přemožitele. 5 zápasů - 5 výher a celkové skóre 194:19. Taková byla dominance našeho juniorského týmu, který už několik let nepoznal hořkost porážky. V týmu jsou hráči, kteří mají zkušenosti z AFL sezony, ale také jako reprezentanti ČR. Útok táhne QB Matyáš Neckář, který má k dispozici skvělou partu runningbacků v čele s Pavlem Prokopem. Skupina WR je zase opřena o kapitána reprezentace ČR do 19 let, Davida Dohnala, který perfektně uplatňuje zkušenosti, které získal s týmem mužů v rakouské lize. Obrana je pak postavena na základních pilířích jednotlivých segmentů tedy D-Line Jonáš Hlava - Linebacker Ondřej Kyloušek - Defensive Back Viktor Jeníček. Všichni hráči byli v stabilní rotaci v letošní AFL a všichni jsou také členi mužské reprezentace ČR. Svěřenci ofenzivního koordinátora Kamila Roby a defenzivního koordinátora Karla Augusty si to o další titul v řadě rozdají v sobotu 4.11. od 14:30 na RC Sparta Praha s Vysočinou Gladiators. Můžete u toho být i vy a podpořit naše juniory v cestě za titulem.

Dorostenecký tým U18 po hráčské obměně silného ročníku 2004 nevstoupil do sezony sice tak dominantně, ale v průběhu základní části to byl následně znovu fotbal, který jsme od naší kategorie U18 mohli vidět v minulých letech. Svěřenci Jana Štieglera nakonec opanovali základní část s bilancí 5-1 a skóre 259:87. Ve finále si to rozdají v sobotu 4.11. od 13:00 V Bratislavě s tamními Monarchs, se kterými mají letos vyrovnanou bilanci 1-1. Tým je postaven na skvělém útoku, který vede reprezentační quarterback ČR U19 Jakub Yamato a k dispozici má fantastické hráče na skill pozicích. WR Jan Vrňata, Sebastien Crosby, Lukáš Bačovský a Filip Kažmír ukazují svou sílu a jsou nejlepší jednotkou v lize. Skvěle hraje i ofenzivní lajna ve složení Pučálka-Černý-Krutský, která dává prostor novému RB Tomáši Marešovi, který hraje skvělou sezonu na nové pozici. Mladá defenzíva pod vedením legendy amerického fotbalu ČR Daniela Krejbicha, se znovu vypracovala ve velmi silnou jednotku. Vynikající defenzivní lajna v čele se Štěpánem Pospíšilem a Janem Bendou. Tvrdí linebackeři František Kučera, David Mikulka a Petr Poklop a talentovaný defenzivní backfield v čele s Arturem Hovorkou a Jáchymem Flachsem po kostrbatém prvním kole ukazuje svoji sílu. V sobotu se rozhodne sága letošní sezony proti Monarchs a PBP míří na svůj třetí titul v řadě.

Na svůj třetí titul v řadě míří i hráčky ženského týmu Prague Black Cats. Tým pod vedením hlavního trenéra Jiřího Hamala, prohrál v základní části jen jedno utkání proti městským rivalkám Harpies, ale jinak si připsal bilanci 5-1 a skončil na prvním místě. O titul si to Black Cats rozdají s Brno Amazons v zápase, který se bude hrát v neděli 5.11. od 13:20 v Brňenských Ivanovicích. Brno Amazons naše hráčky na domácím hřišti porazily 26:17 a doufejme, že se jim bude dařit stejně i na horké moravské půdě. Tým se opírá jak o útok QB Alžběty Nečasové, která má k dispozici celou řadu skvělých skill hráček jako je Karolína Molnárová, Karolína Chmelíková nebo Radka Dlabolová. V obraně pak pod taktovkou defenzivního koordinátora Tomáše Svobody řádí Michaela Setinská, Barbora Hronková nebo Barbora Dlabolová. V neděli se tedy rozhodne o vítězi ženské ligy.

Poslední týden podzimních soutěží je tu a PBP znovu útočí na TRIPLE. Můžete u toho být i vy, stačí si vybrat utkání a podpořit náš tým.

PBP ONE TEAM ONE HEARTBEAT

Jan Štiegler