Druhý týden, druhé vítězství

Dvakrát ve dvou týdnech se Prague Black Panthers utkali v Mödlingu proti Rangers, a i podruhé je z toho vítězný zápas! Ve velmi horkém dni nakonec PBP slaví svou druhou výhru a drží naději na playoff.

Do utkání přijeli Black Panthers oslabeni o některé klíčové muže sestavy, když vinou zranění stále chyběl americký DB Nolan Corpening, LB Tomáš Svoboda nebo DB Filip Ondrášek. Na druhé straně míče pak chyběl C Michal Knotek. To však dalo prostor pro zapojení mladých hráčů z PBP Academy, když ke svému prvnímu zápasu v AFL nastoupil dvacetiletý DB Martin Nocar a pozici starting centra zaplnil 19ti letý junior Jakub Švidek.

Utkání pro Black Panthers začalo naprosto skvěle, když hned z první defenzivní akce vyrazil míč z rukou amerického runningbacka Miltona LB Jakub Janda a náš útok tak dostal pozici jak na zlatém podnose. Skvělá pozice byla přetavena v plný bodový zisk, když se o pár akcí později prosadil WR Jakub Woleský po passu od QB Greenleeho. Oba týmy si pak znovu vyměnily punty, ale ten PBP, se hrubě nepovedl. Punt team zapomněl ve středu hřiště na neblokovaného obránce, který zblokoval punt a následně ho i donesl do endzone pro srovnání skóre zápasu na 7:7.

Ve druhé čtvrtině se PBP oklepali po touchdownu soupeře a pěkným drivem přešel útok celé hřiště. Na jeho konci našel Greenlee svůj druhý oblíbený cíl a po touchdownovém zachycení vrátil WR Jan Štiegler vedení zpět pro PBP. Rangers však stihli ještě do konce poločasu srovnat a do šaten se šlo za stavu 14:14.

Druhý poločas začal dlouhým útočným drivem PBP, který trval přes 6 minut, na jehož konci se bohužel z 26y field goalem netrefil Martin Mandík a skóre zůstalo neměnné. Rangers se pak dostali k endzóně PBP, kde však obrana udělala ráznou stopku a díky sacku DE Marka Daníka se drive obešel bez bodů.

Rozhodovat tak i tento týden musela čtvrtá čtvrtina. V ní nejprve přišlo zastavení od obrany Black Panthers a pak drive pravdy útoku. První akce vyšla na jedničku, když se po screen prosadil WR Štiegler. Hostující #22 donesla míč o 22 yardů až na půlku soupeře a po sérii dalších povedených akcí našel QB Greenlee podruhé v zápase Woleského, který vrátil vedení zpět do rukou pražského týmu, 21:14 Rangers se v posledním tažení ještě podařilo dvakrát zkonvertovat 4.down, ale potřetí už obrana zabrala a nedovolila srovnání skóre zápasu.

PBP si tak v dalším dramatu v Mödlingu odvážejí druhé vítězství v poměru 21:14 a drží naději na playoff!

O playoff se PBP porvou v přímém souboji s Graz Giants a to 20.6.2021 na domácím stadion SK Prosek v Praze! Utkání bude přístupné i pro diváky a po dlouhé době tak bude v ČR k vidění ten nejlepší evropský fotbal. Informace o vstupenkách naleznete na fb stránkách Prague Black Panthers.

Těšíme se, že uděláte bouřlivou atmosféru a dovedete PBP k účasti v playoff!

ONE TEAM ONE HEARTBEAT

197091312_2272263999572052_1880098349136481515_n.jpg
Jan Štiegler