Vítězství v Mödlingu

Ač byli hráči PBP v utkání proti Mödling Rangers vedeni jako domácí celek, zápas se díky přeložení odehrál na předměstí Vídně a naši borci tak museli počtvrté v řadě cestovat do Rakouska k venkovnímu duelu. A tým, odpočatý po náročné první části sezony, konečně zvítězil!

Do utkání Black Panthers vstoupili skvěle, když obrana nejdříve zastavila na čtvrtý down Rangers, aby následně skvělou akcí přes půlku hřiště zachytil míč u endzóny navrátilec po zranění WR Jakub Woleský a práci dokonal prvním touchdownem zápasu RB Ladislav Jenšík. Potvrzení se nepovedlo a PBP tedy šli do vedení 6:0. Rangers však ukázali, že na hřišti v Mödlingu jsou vždy nebezpečným soupeřem a kontrovali touchdownem amerického univerzála Milgata a díky extra pointu vedli 6:7. PBP měli pak více ze hry, ale jejich snaha o další body skončila díky interceptionu v redzone soupeře. Další drive byl už úspěšný a PBP se díky druhému TD Jenšíka dostali znovu do vedení. Rangers ale i tentokrát dokázali skórovat a obrátit skóre na svou stranu. Naši borci měli ještě ke konci poločasu možnost rozehrávat u endzóny soupeře, bohužel i tentokrát míč QB Greenleeho skončil v rukou obránce, a do poločasu se šlo za stavu 13:14.

V poločase k týmu promluvil hlavní trenér Taylor Breitzman, který nebyl spokojen s množstvím chyb, které tým udělal v první části zápasu. Promluva evidentně zabrala, jelikož PBP vstoupili do druhé poločasu fantasticky. Další big play Jakuba Woleského znamenala vedení, když se vytáhlý WR prosadil po 48 yardovém passu od QB Zacka Greenleeho. Obrana pak skvěle zastavila útok soupeře a náš útok povedeným drivem přes celé hřiště skóroval podruhé v řadě. Tentokrát se o to zasloužil druhý z oblíbených cílů QB Greenleeho, WR Jan Štiegler, který se z 15 yardů dostal po výborné individuální akci až do endzóny. V tomto momentu se utkání zdálo pevně v rukou PBP, ale Rangers uhráli dvě big play a znovu se dostali až do endzóny “domácích”.

Rozhodla tedy čtvrtá čtvrtina. PBP nejprve vykouzlili fantastický 13ti minutový drive, na jehož konci bohužel FG minul K Martin Mandík, čímž by prakticky rozhodl utkání. Zabrat tedy musela obrana. Té se nakonec podařilo na čtvrtý down zastavit na polovině hřiště soupeře, když si finální tackle připsal další navrátilec LB Karel Augusta a Prague Black Panthers tak slaví první výhru 27:20!

Oba týmy se utkají i tento týden, když se v sobotu 5.6. od 15:00 znovu potkají na hřišti v Mödlingu a budou bojovat o další body do ligové tabulky. Utkání budete moci znovu sledovat v online přenosu. Zůstaňte s rámci, cesta k playoff je stále otevřená!

ONE TEAM ONE HEARTBEAT!

Jan Štiegler