Bitva o playoff v Praze!

Prague Black Panthers čeká tuto neděli nejdůležitější zápas sezóny! Po dlouhé době je našemu AFL týmu umožněno hrát domácí utkání v Praze, a naši skvělí fanoušci si tak mohou užít znovu ten nejlepší fotbal, který je v České republice k vidění. Do Prahy v neděli 20.6. přicestují hráči Graz Giants, a aby toho nebylo málo, jde prakticky o přímý souboj o poslední místo v play-off.

AFL je letos 6ti členná, a vždy trojice týmů byla rozdělena buď do výkonostnního koše 1 nebo 2. PBP, kteří v poslední plné sezóně skončili na 3. místě byli zařazeni do koše 1 s Vikings a Raiders, tudíž proti Giants odehrají pouze jediné utkání v letošní sezóně. Oba týmy jsou zatím na čtvrtém, respektive pátém místě tabulky a bojují o čtvrtou pozici zajišťující play-off.

Giants jsou zatím s bilancí 2-4 na pátém místě, ale v posledním kole základní části hrají na domácím hřišti proti Mödling Rangers, kteří zatím ještě nevyhráli. Naopak PBP jsou zatím s bilancí 2-3 na čtvrtém místě, ale případná prohra by je dostala na bilanci 2-4 a ani dvě výhry proti Vikings a Raiders v posledních dvou kolech by nemusely stačit, když Giants v posledním kole porazí Rangers. Tým z Grazu by tak měl lepší tie-breaker a místo play-off by zůstalo ve Štýrském Hradci. Naopak případná výhra PBP by zajistila třetí vítězství v sezóně a Giants by ani vítězstvím proti Rangers nezměnili tie-breaker na straně pražského týmu.

Utkání bude tedy tuhý boj, který rozhodne o osudu letošní sezóny. Giants mají k dispozici hned trojici Američanů (pozn. výjimka 3 importů místo dvou v týmu, který nepostoupil do semifinále v minulé sezóně). QB Greagory Miller zatím vede celou AFL v počtu naházených yardů, když stihl naházet 1545 yardů, 14 TD a 5 INT. Jeho oblíbeným cílem je další Američan WR Trent Adams, který je také v čele AFL, tentokrát v nachytaných yardech, kterých má 659 a 8 touchdownů. Toto duo je tak nejnebezpečnější zbraní Giants v útoku. V obraně Graz spoléhá na třetího Američana DB Marcuse Haynse a reprezentačního LB Jonannese Schnurrera, kteří dirigují celou obranu, která stále nese rukopis bývalého hlavního trenéra Martina Kociána, který byl letos po úvodním nezdaru z lavičky Giants odvolán.

PBP se v letošním ročníku potýkali s velkou marodkou, ale zdá se, že by na Giants měli být k dispozici všechny zbraně k dispozici. QB Zack Greenlee, který vede pražský útok, bude mít k dispozici své dva oblíbené cíle, tedy WR Jana Štieglera a Jakuba Woleského. Štiegler vede statistiky PBP v počtu zachycených přihrávek (21) a yardů (228y), naopak Woleský je zatím nejčastěji skórujícím hráčem PBP, když zaznamenal už 5 touchdownů. Ofenzivní lajna v čele s Miroslavem Kysilkou je znovu ve výborné formě a pozemní útok vede zkušený Ladislav Jenšík, který letos zaznamenal 290y po zemi. Obrana se bohužel vinou zranění musí obejít bez svého pilíře LB Tomáše Svobody, ale do hry se znovu po zranění vrací DB Nolan Corpening, Filip Ondrášek i Jan Krs. Defenzíva se bude i v tomto zápase opírat o trio defenzivních linemanů - Jakub Smutný, Marek Daník a Jan Starý, když každý z jmenovaných má na svém kontě už 4 sacky a jsou tak na děleném druhém místě v lize.

Karty jsou tedy rozdány a v neděli 20.6. se od 15:00 na stadionu SK Prosek Praha oba týmy utkají o postup do playff AFL 2021. Pokud chcete být u toho neváhejte a přijďte podpořit pražský tým! Díky zvýšení kapacity stadionu, dle platných opatření, budou k dispozici lístky i v místě zápasu. Pro více informaci sledujte událost na fb nebo sociální sítě Prague Black Panthers.

Těšíme se na vaši podporu a na viděnou v neděli!!

ONE TEAM ONE HEARTBEAT

Jan Štiegler