Druhý zápas AFL - Raiders

Prague Black Panthers ve svém druhém zápase letošní sezóny narazili na šampióny z poslední plně odehrané sezóny 2019 - Innsbruck Raiders, když cestovali do tyrolské oblasti na krásný stadion Tivoli.

Naši hráči měli za sebou pozitivní vstup do nové sezóny po dlouhé fotbalové odmlce a proti papírovým favoritům z Innsbrucku chtěli ukázat, že mají ty nejvyšší cíle.

Úvodní část utkání začala pro PBP skvěle. První čtvrtina se nesla v duchu defenzivního fotbalu, když obrana povolila soupeři pouze field goal. Útok se sice v první čtvrtině neprosadil, ale na začátku druhé už se povedlo, když TD zaznamenal americký univerzál Nolan Corpening po přesné přihrávce od QB Zacka Greenleeho. Po sérii nepovedených drivů na obou stranách, bylo skóre první poloviny 7:3 pro PBP.

Ve druhé části se Black Panthers podařil dlouhý drive na jehož konci stál RB Ladislav Jenšík, který poslal Panthery do vedení 14:3. Obrana stále dokázala zastavovat útočné výpady Raiders v čele s QB Sheltonem a dlouho se schylovalo k velkému překvapení. Raiders pak na konci třetí čtvrtiny stihli skórovat TD a přiblížit se na rozdíl pěti bodů.

Čtvrtá čtvrtina našim borcům bohužel nevyšla, když útok po sérii několika chyb odevzdal míč soupeři po krátké době a unavená obrana nezabránila obrovskému tlaku Raiders, který vyústil v dva touchdowny a vedení 22:14. Black Panthers měli ještě dvě minuty před koncem možnost srovnat skóre utkání, ale poslední míč z rukou QB Greenleeho skončil v náručí jednoho z obránců Raiders a o osudu zápasu bylo rozhodnuto.

PBP si tak připisují druhou prohru v sezóně, ale po předvedené hře vyslali lize jasný vzkaz, že se s nimi musí počítat. Proti jednomu z nejlepších týmů Evropy, hráli naši hráči víc než vyrovnanou partii a chvílemi byli lepším týmem. Rozhodla nepovedená koncovka, na které se do příště bude muset zapracovat.

Další týden budeme hrát na venkovním hřišti Ravelin ve Vídni proti Dacia Vienna Vikings, kteří vyhráli AFL v zkrácené formě v roce 2020, a také patří mezi top 5 evropských týmů. Výkop je v neděli od 15:00 a zápas můžete sledovat na streamu daciavikings.com/livestream.

178723731_10158443289681298_6673818273698347972_n.jpg
Jan Štiegler