Úvodní zápas AFL

Po dlouhé pauze odehrál náš seniorský tým své první kolo v rakouské nejvyšší lize AFL. Naposledy seniorský tým nastoupil k soutěžnímu zápasu v semifinále AFL v roce 2019 a od té doby přišlo dlouhé čekání. To bylo ukončeno v neděli 25.4.2021 ve Vídni, kde jsme odehráli duel proti Danube Dragons.

Dragons měli za sebou už dva zápasy, když nejprve porazili v prvním kole Graz Giants a pak těsně nestačili na Vienna Vikings a i díky výrazně delší přípravě byli velcí favorité. Náš tým, ale odehrál velmi kvalitní zápas, který rozhodně ukázal, že je hladový po úspěchu.

Zápas pro PBP začal velmi dobře, když obrana hned z prvního snapu zachytila interception v podání CB Leoše Mikulky, útok však nedokázal zužitkovat výbornou pozici a bohužel po ztrátě míče se prvním touchdownem radoval soupeř. Útoku se následně dařilo mnohem lépe a první body letošní sezóny skóroval WR Jakub Woleský, který zachytil přihrávku od amerického QB Zacka Greenleeho. Utkání se pak neslo ve velmi vyrovnaném duchu. Do konce prvního poločasu se pak po ojedinělém zaváhání naší obrany prosadil přes polovinu hřiště WR Danube Haun, a první poločas tak skončil lépe pro domácí 14:7.

Druhou polovinu odstartoval další touchdown Danube Dragons a PBP muselo dohánět ztrátu 21:7. Tu se podařilo snížit ve čtvrté čtvrtině, kdy se znovu prosadil po ose Greenlee-Woleský, vytáhlý WR PBP. Obrana pak zastavila Dragons na tři a ven a po skvělém punt returnu, měli PBP možnost vyrovnat utkání. Bohužel nechycený míč v endzóně ukončil naděje hned v zárodku a Dragons, pak dokázali udržet míč a do konce zápasu a Dragons zvítězili 21:14.

První vystoupení PBP bylo bohužel plné individuálních chyb, když útok ztratil hned dva míče a měl sérii několika dropnutých přihrávek. Avšak celkový výkon po dlouhé pauze byl velmi sympatický.

V dalším kole AFL nastoupíme na horké půdě Tivoli Stadium v sobotu 1.5.2021 od 15:00 proti Innsbruck Raiders, kteří celou ligu opanovali v poslední úplné sezóně. Zápas můžete sledovat na webu https://www.raiderstv.at

178355827_2237261136405672_3262342863206365458_n.jpg
Jan Štiegler