3 týdny - 3 zápasy

Po přeložení některých zápasů z úvodu tohoto ročníku, zakončili Prague Black Panthers svůj třetí týden v AFL třetím zápasem v řadě. Znovu na venkovním hřišti a i tentokrát proti evropskému top týmu - Vienna Vikings, kteří loni vyhráli zkrácenou AFL proti Gratz Giants.

Do Vídně přicestovali PBP se zúženým kádrem, kde vinnou zranění chyběli někteří starteři, převážně z útoku. Do hry nemohl znovu naskočit WR Jakub Woleský, RB Pavel Klemš nebo OL Roderik Šubovič. Naopak do černo-bílo-žluté kombinace se vrátil WR Jan Beran, který měl nahradit právě zraněného Jakuba Woleského.

V silném větru začalo utkání velmi podobně z obou stran. Nejprve si oba týmy připsaly neúspěšné drivy, následně pak Vikings poprvé doběhli do endzóny PBP po dlouhém běhu po zemi. Black Panthers ale kontrovali o pár akcí dále, když po naprosto fantastické hře našel QB Zack Greenlee mezi dvěma hráči WR Jana Štieglera, který se ve výskoku dokázal prosadit a následně si doběhl pro 65 yardový touchdown a srovnal skóre utkání. Ve druhé části se Vikings prosadili ještě dvakrát, načež PBP kontrovali pouze field golem z nohy WR/K Martina Mandíka. Ke konci druhé čtvrtiny a na začátku druhé půlky přišly možná zlomové okamžiky celého utkání. Útok PBP se dostal až do red zone soupeře, kde však nešťastně míč z rukou QB Greenleeho skončil v náručí obránce a ukončil první poločas. Na začátku toho druhého měli jít Black Panthers na míč, ale vysoký výkop vzal vítr a míč nestihl zachytit LB Ondřej Mička, na balón tak šli znovu Vikings.

V tom okamžiku už hráli Black Panthers bez zraněných klíčových hráčů na obou stranách hřiště. Americký univerzál Nolan Corpening si poranil dolní končetinu a ze zápasu musel odstoupit, stejně tak jeho kolegové z obrany CB Leoš Mikulka a S Jan Krs. Aby toho nebylo málo, tak se zranil i nově příchozí Jan Beran a RB Matěj Reinvart, pro které utkání také skončilo. Prague Black Panthers měli v průběhu utkání ještě několik dobrých příležitostí na vymazání bodového rozdílu, ale hlavně v red zone se útoku příliš nedařilo. Po sérii neúspěšných čtvrtých downů tak bylo rozhodnuto a Vikings si připsali své 4 vítězství v poměru 27:9 a zůstávají v sezóně neporaženi.

PBP určitě uvítají, že je další týden nečeká žádný soupeř, ale pouze volný týden - BYE WEEK, kde budou moci doléčit zranění některých hráčů a pořádně se připravit do druhé části sezóny.

184808504_10159552323167704_8583756326694327505_n.jpg
Jan Štiegler