Bye & Rangers DoubleHeader

Náš seniorský tým má za sebou dva týdny odpočinku, ve kterých mohl načerpat novou sílu do klíčové fáze sezóny a doléčit všechna zranění a bolístky z náročných úvodních třech kol. V dvou týdnech po sobě nás nyní čeká DoubleHeader v Mödlingu proti tamním Rangers, když oba zápasy byly vinou situace přeloženy právě na hřiště na předměstí Vídně. Black Panthers budou tak v sobotu 29.5. a 5.6. bojovat o šanci na playoff, s týmem, přes který přešli v roce 2019 skrz AFL WildCard playoff.

Hlavní trenér týmu Taylor Breitzman měl dva týdny na to, aby své svěřence připravil na nejdůležitější část sezóny a zároveň opravil chyby z úvodní části. Sám Breitzman se s námi podělil o pár slov, jak si tým momentálně stojí: “Nikdo v týmu momentálně není spokojený s naší bilancí. Dobrá zpráva však je, že je před námi spoustu fotbalu a osud máme ve svých rukou. Musíme se poučit z chyb, které jsem spáchali v prvních třech kolech a využít dva týdny volna k uzdravení hráčů a zlepšení celého týmu. Pevně věřím, že náš nejlepší fotbal teprve ukážeme. Víme, že AFL je plná skvělých týmů, kdy každý zápas může vyhrát jiný tým, ale i přesto kontrolujeme vlastní osud. Naše cesta do playoff začíná v sobotu.“.

V druhé fázi sezóny se PBP budou znovu opírat o skvělou obranu, která měla v posledních týdnech však hodně zranění a defenzivní koordinátor James Brooks věří, že se jeho jednotka dostane zpět do tempa: “První tři zápasy nám myslím hodně napověděli na co se musíme připravit. AFL je nesmírně kvalitní liga, ale my víme, že dokážeme hrát s každým týmem! Co nám v zápasech chybělo, byla produkce v klíčových momentech zápasu, na čemž jsme usilovně pracovali skrz celý BYE week.” Do obrany by se měl po zranění vrátit DB Nolan Corpening, CB Leoš Mikulka i LB Karel Augusta, který týmu chyběl v prvních třech týdnech. Otazník naopak visí nad DB Janem Krsem a LB Tomášem Svobodou, kteří se stále potýkají se zraněním.

Dobrá zpráva přistála i na druhou stranu míče, kdy se do sestavy vrací klíčoví muži pro ofenzivního koordinátora Petra Vítovce. WR Jakub Woleský, který týmu chyběl od week 1 bude zpět k dispozici a dvoutýdenní pauza prospěla i druhému WR Janu Štieglerovi, který odehrál první tři týdny pod zraněním. Sám ofenzivní koordinátor PBP pak dodává: “Jsem rád, že je Kuba a Honza zpět v plné síle. V prvních zápasech jsme nedokázali využít příležitosti, které se nám naskytly, ale pevně věříme že po BYE Weeku budeme úplně jiný útok.” QB Zack Greenlee bude mít tak poprvé k dispozici plný arsenál a těšíme se, co si pro nás útok po volnu připravil.

Klíčová fáze sezóny tak pro Prague Black Panthers začne v sobotu 29.5. od 15:00 na hřišti Mödling Rangers. Nezapomeňte se dívat a podpořit tak PBP!

ONE TEAM ONE HEARTBEAT

Jan Štiegler