Start AFL 2021

První dva zápasy nového ročníku rakouské AFL musel náš seniorský tým odložit na náhradní termíny, ale tento týden se už konečně zapojíme do probíhající soutěže. Naším prvním soupeřem bude tým Danube Dragons na jejich hřišti ve Vídni a to v neděli 25.4.2021 od 15:00. Po dlouhé pauze se tak náš tým ukáže znovu v jedné ze dvou nejkvalitnějších soutěží v Evropě.

PBP budou obhajovat celkové 3.místo z ročníku 2019, kdy cesta za vysněným titulem skončila až v semifinále po tuhém boji s Vienna Vikings v poměru 21:28. K dalšímu úspěchu nás povede trenérský tým pod taktovkou hlavního trenéra Taylora Breitzmana, který se k týmu PBP vrací po veleúspěšných sezónách v roce 2013 a 2014, kdy dokázal PBP dotáhnout do semifinále AFL a sám získat cenu pro nejlepšího trenéra ligy. Na pozici defenzivního koordinátora bude znovu James Brooks, který v sezóně 2019 vedl celou obranu Black Panthers, která patřila statisticky k tomu nejlepšímu v lize. Ofenzivním koordinátorem bude Petr Vítovec, který patří k nejlepším českým trenérům a je podepsaný pod tituly PBP v české lize právě jako OC.

Útok se v letošním roce bude moci opřít o výkony QB Zacka Greenleeho, který v zámoří navštěvoval univerzity v I. divizi NCAA Fresno State a UTEP, a v Evropě hájil sezónu barvy Dresden Monarchs. K dispozici bude mít znovu kvalitní skupinu WR v čele s Jakubem Woleským a Janem Štieglerem. Zpátky je také celá ofenzivní lajna, která dominovala AFL v roce 2019 a dotáhla PBP k nejlepšímu běhovému útoku v lize. Nejvýraznější postavou je pak OL Miroslav Kysilka, který se letos jen těsně nedostal do programu NFL International Pathway Program.

Obrana je zpátky v téměř plné síle z roku 2019 a bude vyztužena americkým defenzivním backem Nolanem Corpeningem, kterého mohou fanoušci znát z působení v Blades v roce 2020. Svou premiéru si v AFL odbude DL Jakub Smutný, který patří k nejlepším obráncům v celé ČR. Společně s Janem Starým a Markem Daníkem by pak měli tvořit velmi nebezpečnou defenzivní lajnu. Na pozici linebackera bude znovu nastupovat bývalý hráč roku Tomáš Svoboda, který bude vést omlazenou skupinu LBs. V defenzivním backfieldu nebude chybět Filip Ondrášek a Jan Kabát, a o kvalitu tak rozhodně nebude nouze.

Vinou situace možná bude docházet k přeložení nebo změně místa utkání, o kterých vás budeme včas informovat. Doufejme, že se také co nejdříve potkáme na stadionu, kde budete hnát tým PBP za dalšími úspěchy v Evropě.

ONE TEAM ONE HEARTBEAT!

schedule_FB.png
Jan Štiegler