JDEME DO FINÁLE!

A jdeme do finále!

Základní části podzimních lig jsou už minulostí a oba mládežnické týmy Prague Black Panthers si zahrají o titul!

Juniorský tým U19 si i v posledním zápase základní části poradil se svým soupeřem z Pardubic 33:0, když počtvrté z šesti zápasů nedovolila obrana PBP soupeři ani bod. Skvělá obrana si tak drží průměr tří obdržených bodů na zápas a Black Panthers zakončili základní část s bilancí 6-0 a skóre 212:19. Juniorský tým tak nenašel přemožitele ani druhý rok v řadě, když v loňském roce dotáhl svou „perfect season“ až do zlatého konce. Tento rok je čeká poslední krok k obhajobě, a to zápas Junior Bowlu 2019 proti Vysočině Gladiators v Praze. Gladiators zakončili svou skupinu také se sto procentní bilancí a zápas o mistra České republiky v kategorii U19 tak přinese souboj dvou neporažených týmů. Black Panthers se budou znovu spoléhat na nejlepší obranu ligy, která je pod taktovkou zkušených hráčů, kteří nastupovali i za seniorský tým v letošní sezóně a jeden z nejproduktivnějších útoků, vedeným QB Janem Riedlem, který hraje své poslední utkání v juniorské kategorii. Tým hlavního trenéra Jana Štieglera se tak pokusí o zlatý double, a zopakovaní triumfu z minulého roku, a to vše v Praze v sobotu 9.11. od 13:00 na stadionu SK Gordic Kačerov.

Náš nejmladší tým jde také do závěrečného turnaje, který rozhodne o vítězi letošní flagové ligy U15. Mladí hráči a hráčky našeho flagového týmu zakončili základní část na jasném prvním místě s bilancí 34 vítězství a pouze dvě prohry, a jsou velcí favorité na zisk titulu v této nejmladší kategorii České asociace amerického fotbalu. Tým pod taktovkou Daniela Balažoviče a Michala Molnára se popere v semifinále s týmem z Plzně, a následně v zápase o umístění. Doufejme, že mladí černí pantheři naváží na své dominantní výkony ze základní část a přivezou domů zasloužené vítězství! Finálový turnaj se odehraje v Ústí nad Labem 3.11. od 11:00 v areálu Olšinky.

Poslední tým Prague Black Panthers, tedy ženský tým Black Cats má už také po své sezóně. Velmi obměněný tým, plný nováčků v dresu černých koček si v posledním zápase základní části vyšlápl na své městské rivalky z Harpijí a zakončil tuto sezónu na vítězné notě. Ani toto vítězství na postup do finále nestačilo a Black Cats si tak poprvé od založení ligy nezahrají o titul mistra ČR. Black Cats však v letošním roce ukázaly, že i přes značnou hráčskou obměnu mají stále velmi kvalitní tým, a my už se nemůžeme dočkat co naše ženská sekce předvede v příštím roce vyzbrojena novými zkušenostmi a nově se utvořeným jádrem týmu!

8H0A9051.png
Guest User