PBP PODZIM

Podzim každoročně patří v České republice mládeži a ženám a jejich soutěže se dostávají do poloviny. O tomto víkendu jsme byli svědky Doubleheadru v bitvě o Prahu, kde se proti sobě utkaly týmy Prague Black Panthers a Prague Lions v kategorii U19 a Prague Black Cats a Prague Harpies v ženské lize.

 

Junioři Prague Black Panthers těží z jejich programu PBP Academy, který obsahuje celoroční přípravu od atletických tréninků, až po samotné fotbalové tréninky a zápasy a v duelu zatím neporažených týmu proti rivalům z Lions chtěli ukázat, jaká je jejich opravdová síla. Mladí pantheři bylo od začátku lepším týmem a díky příspěvku Martina Mandíka, který hrál v letošním roce i rakouskou AFL za seniorský tým, a který skóroval TD a připsal si i 3 field goaly, šli do šatny s vedením 16:0. V druhém poločase pokračovala dominance obrany, která doposud soupeřům nedovolila ani bod ve všech odehraných zápasech a útok navrch přidal další tři touchdowny. Utkání tak nakonec skončilo jednoznačným výsledkem 37:6 a hráči PBP U19 porazili svého městského rivala a udělali tak důležitý krok k postupu do Junior Bowlu. V příštím týdnu je čekají Příbram Bobcats, kde mladé naděje našeho týmu mohou potvrdit výborné výkony, které letos podávají. V tabulce patří PBP U19 zatím jednoznačně první místo s bilancí 3-0 a skóre 107:6. Jen tak dál kluci!

 

V druhém utkání, které následovalo se utkal náš ženský tým Prague Black Cats proti pražským rivalkám Prague Harpies. Hráčky PBC v letošním roce výrazně obměnily tým a v jejich dresu se v letošní sezóně prohání velké procento nových hráček. Vstup do sezóny byl pro černé kočky velmi náročným a v úvodních kolech nezvládly souboje proti Amazons a Sirens. V zápase o Prahu se však chtěly dostat zpět na vítěznou vlnu a proti konkurenčním Harpies urvat vítězství. V bodově velmi hojném zápase se jim to nakonec povedlo, když svého soupeře dokázaly porazit 56:35. Blýsklo se hlavně sesterské duo Dlabolových, které skórovalo téměř všechny TD v zápase. Radka Dlabolová skórovala hned 6 touchdownů a byla jednoznačně nejlepší hráčkou celého zápasu a její sestra Bára, která nastupuje primárně v obraně, si ve své limitované akci v útoku připsala další dva TD. Cats se tak konečně dostaly na vítěznou vlnu a za dva týdny je čeká utkání o druhé místo a postup do playoff v Polsku proti Varšavským Sirénám.

 

Poslední kategorií, která na podzim hají barvy Prague Black Panthers je flagový tým U15, který v posledních letech válcuje své soupeře každý turnaj. Hned ve svém prvním vystoupením po školních prázdninách deklasovali nejmladší černí pantheři své soupeře, a to rozdílem třídy. V zápasech proti Lions, Rangers a Steelers měli kombinované skóre 229:0 a jasně si připsali další tři výhry do tabulky. V tabulce jsou zatím jednoznačně první, když mají bilanci 23-1 a jdou si za další vítěznou sezonou.

web2.png
Guest User