FLAG U15 MISTŘI LIGY!

Naše nejmladší kategorie flag fotbalu U15 se minulý víkend stala vítězem České ligy, a tak i Mistři ligy pro rok 2019! Svěřenci Daniela Balažoviče a Michala Molnára tak udělali zlatou tečku za dominantní sezónou.

Mladí hráči a hráčky našeho U15 týmu prošli základní část jako nůž máslem, když dokázali za jarní a podzimní část soutěže nasbírat úctyhodnou bilanci 32 vítezství a pouze dvě prohry, s celkovým skóre 1669:279. S velkým přehledem tak měli nejlepší útok i obranu celé ligy a postoupili do finálového turnaje FINAL 4 z prvního místa.

Finálový turnaj se odehrával v Ústí nad Labem a PBP dostali do semifinálového klání Pilsen Patriots. Náš tým nenechal nic náhodě a na soupeře vlétnul hned od začátku, když nechtěl nechat zopakovat překvapení z loňského roku. Útok s přehledem procházel hřištěm a obrana jasně ukazovala, proč dostala téměř třikrát méně bodů v základní části než druhá nejlepší obrana. Výsledkem tak bylo jednoznačné vítězství 53:6 a postup do finálového utkání.

V něm se střetli proti domácím Blades, kteří byli pro PBP největším soupeřem po celý rok, a právě jedním týmem, který náš celek v dlouhodobé základní části jednou porazil. Tým pod taktovkou hlavního trenéra Daniela Balažoviče však od úvodní akce ukazoval, že si letos jdou tvrdě za titulem! Znovu precizní práce obrany Black Panthers a útok, který soupeře překvapil nově sehranými akcemi, válcoval druhý celek po základní části ve velkém stylu. Výsledkem bylo vítězství 33:6 a historicky první mistrovský titul pro náš tým U15!

Naši nejmladší hráči a hráčky tak zakončili veleúspěšnou sezónou zlatou tečkou, když v minulých letech díky smůle v semifinále o tuto možnost přišli, a připsali si první mistrovský titul pro flagový tým PBP U15. Nutno podotknout, že to byla dominantní jízda a U15 tým hledal v lize jen těžko konkurenci, což podkreslují i statistiky celé ligy. Tým si tak konečně do své kolonky zapisuje úspěch Mistři ČR a podtržení soustavné práce a dominance, která byla už od loňského ročníku, když PBP U15 za poslední dva roky prohráli pouze 4 zápasy z celkových 73.

Nejmladší kategorie U15 má tak zlatou tečku za touto sezónou, ale jejich program rozhodně nekončí. Tým se vydá ještě na jeden turnaj a bude dále pokračovat ve své celoroční přípravě. Do týmu budou také probíhat nábory nových hráčů a hráček, takže pokud znáte někoho, kdo by měl zájem o tento skvělý sport pro mladé, tak neváhejte - Mistři ČR přibírají nové hráče.

Nám nezbývá nic jiného než pogratulovat trenérům, hráčům i rodičům našich hráčů a hráček PBP U15 za skvělou sezónu a reprezentaci Prague Black Panthers, a těšíme se na další dominantní výkony našich nejmladších sportovců, buď ve flagu nebo tackle fotbalu, kam někteří hráči věkem přechází. Díky PBP U15 byli jste skvělý!

74408969_3019795608034824_3903962170680934400_o.jpg
Guest User