Vítězný vstup do sezóny

Mládežnické týmy dorostu - U18, juniorů - U21 a ženského tým Prague Black Cats mají za sebou vítězné vstupy do letošní sezóny, když si v úvodním kole připsaly jednoznačné výhry. 

V neděli 6.9. se, i díky městské části Praha 10, mohl odehrát dvojzápas našich mládežnických týmů U18 a U21 na novém domácím hřišti pro podzimní část v Praze 10 Malešicích. A bylo to skvělá podívaná! 

Tým U21 si v městském derby jednoznačně poradil s rivaly Lions. Juniorský tým PBP, který neprohrál v posledních dvou letech ani jeden zápas ukazuje, že na tento trend bude chtít navázat i v letošní sezóně. Mladí panteři začali na úplně jiné rychlosti než jejich soupeř a utkání rozhodli už v první čtvrtině. Nejprve se po zemi prosadil QB David Vikotra, který letos převzal roli hlavního rozehrávače týmu U21, aby ho pak následovala dvojice Jiří Matoušek a Filip Havlena, která stanovila skóre první čtvrtiny na 19:0. Do konce první poloviny se ještě prosadil Lukáš Lovász a podruhé i Filip Havlena. Obrana první body inkasovala až z těžké pozice po turnoveru dvě minuty před koncem. Do té doby byla pověstná PBP Defence pod taktovou defenzivního koordinátora Daniela Krejbicha téměř neprostupná. Ve druhé půlce tempo utkání z pohledu domácích lehce upadlo, ale i přesto se do třetice radoval Filip Havlena a po vzdušné spolupráci od Davida Viktory i WR Ondřej Plecháč. Juniorský tým PBP U21 tak porazil Lions přesvědčivě 47:14 a cestu za obhajobou začal ve velkém stylu.

 V prvním utkání se také představil dorostenecký tým U18, jehož soupeřem byl tým z Ústí nad Labem. Tým PBP U18 je z velké části naplněn mladými hráči z flag footballu, kteří letos hrají své první tackle zápasy. Jako by to ale nebylo znát a tým pod taktovkou mladého QB Jana Kose válcoval svého soupeře vzduchem i po zemi. Zahanbit se nedala ani obrana, ve které dominoval kapitán Ondřej Kyloušek, a která soupeři dovolila pouze 6 bodů. Celkové skóre tak bylo 62:6 pro PBP a s tím i první výhra a zkušenosti pro mladý tým panterů.

Třetí výhru pro organizaci PBP v prvním hracím týdnu obstaraly hráčky ženského týmu Prague Black Cats. Cats zavítaly na hřiště nováčka Jičín Windstorms a jednoznačně svého soupeře porazily v poměru 58:0. Za útok PBC znovu dominovala dvojice dvojčat Dlabolových, která obstarala hned 7 touchdownů a nově zformovaný útok se ukazuje v plné síle. Po jednom touchdownu zaznamenala ještě WR Markéta Rozmanová a S Barbora Hronková, která vrátila interception až do endzóny soupeře a korunoval tak fantastický výkon obrany Black Cats.

V dalším týdnu se můžeme těšit hned na tři domácí zápasy. Nejprve v sobotu 12.9. od 14:00 v Čelákovicích utkají PBC s Warsaw Sirens a hned další den, v neděli 13.9. odehraje dvojzápas v Malešicích. Nejprve U18 s Gladiators od 11:00 a následně tým U21 s Hellboys od 15:00. 

Uvidíme se na zápasech!

Jan Štiegler