Podzimní soutěže 2020

Po dlouhé pauze, která byla vynucena situací ohledně nového typu koronaviru, kdy byly zrušeny všechny soutěže, se na podzim fanoušci Prague Black Panthers přeci jen dočkají fotbalových zápasů!

Žádný seniorský tým se sice v sezóně 2020 nebude účastnit soutěže, jelikož jsme dali přednost přípravě na rakouskou ligu v roce 2021 a velká část druhého týmu se přetransformovala do nově vzniklé kategorie juniorů U21. Právě mládežnické soutěže, včetně kategorie U21, budou hrát na podzim u PBP prim. Týmy Prague Black Panthers jsou přihlášeny do všech mládežnických soutěží, které vypsala Česká asociace amerického fotbalu, ve kterých budou obhajovat mistrovské tituly z loňského roku. Naše veleúspěšná mládežnická akademie má tak před sebou další výzvu.

 Nově vzniklá kategorie juniorů U21 navazuje na předchozí kategorii U19, která byla u PBP jednou z nejúspěšnějších. Dva roky tento tým nenašel přemožitele a v letošním roce bude juniorský celek PBP útočit na třetí mistrovský titul v řadě. Rozšířením této kategorie se tak můžeme těšit na návrat některých hráčů, kteří byli u všech úspěchů tohoto týmu, jako WR Martin Mandík, RB Lukáš Lovász, DB Patrik Chajda, DL Adam Antoš, nebo návrat seniorských reprezentantů jako je LB Ondřej Mička či OL Jakub Chareziński. Tým U21 se na své cestě k třetímu titulu v řade utká se Steelers, Lions a Hellboys.

 Po loňské odmlce a letošnímu návratu k 9s fotbalu se do hry vrací i dorostenecký celek U18. Ten ve svém posledním vystoupení také vyhrál domácí soutěž a odnesl si mistrovský pohár. V této nejmladší tackle kategorii se poprvé ve velkém fotbale objeví tahouni veleúspěšného flagového týmu z posledních let, který doslova dominoval celé lize. Své první tacklové zkušenosti tak čekají na hráče jako je Ondřej Kyloušek, Samuel Bechyně nebo Jonáš Hlava, kteří vloni dovedli náš flagový tým U15 k mistrovskému titulu. V dorostenecké lize se celkem představí 5 týmů a to: PBP, Gladiators, Lions, Sígrs a Blades.

 Na podzim se naplno rozjede i flagová liga žáků. Flag fotbalový tým PBP U15 si letos prošel značnou obměnou, když do dorostenecké kategorie přešla hned pětice lídrů z loňského roku. Nicméně tým je stále velmi silný, což ukázal i přípravný turnaj v Příbrami, který mladí panteři vyhráli. V loňském roce měl náš nejmladší tým fantastickou bilanci 32 výher a pouze dvě prohry v základní části a doufejme, že tento trend udrží i letos a obhájí mistrovský titul.

I díky podpoře formou dotace od Hlavního města Prahy, mají tak naše mládežnické kategorie vynikající prostředí pro zopakování skvělých úspěchů.

Ve spolupráci s: Hlavní město Praha

Ve spolupráci s: Hlavní město Praha

Mimo mládežnické kategorie budou mít PBP zástupce i v ženské soutěži. V loňském roce se náš ženský tým Prague Black Cats musel vypořádat s velkou obměnou kádru a poprvé jim unikla účast ve finále Rose Bowl. Letos však černé kočky míří znovu na nejvyšší příčky. Tým má za sebou skvělý nábor nových hráček, a o rok zkušenější tým se chce znovu porvat o svou šanci zahrát si finále nejvyšší ženské ligy. Letos poprvé bude mít nejvyšší soutěž pět účastníků, když se k loňské čtveřici PBC, Harpies, Amazons a Sirens přidá i nový tým z Jičína.

 Všechny podzimní soutěže začínají v prvním zářijovém víkendu a my doufáme, že nic nezastaví týmy Prague Black Panthers v cestě za mistrovskými poháry.

 

Jan Štiegler