NEDĚLNÍ SEMIFINÁLE OVLÁDLI PANTEŘI

V neděli na Uhelných skladech od 16hod se odehrál semifinálový  souboj o dalšího účastníka finále. O účast v 25. Czech bowlu se tu utkali Brno Sígrs a Prague Black Panthers. Favorité tohoto zápasu byli PBP a svojí roli favoritů potvrdili jednoznačným vítězstvím 63:0.

Úvodní los vyhráli domácí PBP a zvolili si příjem. PBP úvod zápasu začali pěkně z ostra a po vydařeném kick offu na sebe první touchdown nenechal dlouho čekat. PBP stačili tři akce a pár minut na to, aby otevřeli skóre. Útok Sígrs, ale bohužel nedokázal odpovědět a během své hry mají menší komplikace a nedokážou se posunout příliš vpřed. K míči se tak opět vrací PBP, kteří si hravě poradili s obranou Sígrs a velmi rychle končí v jejich end zóně a připisují si další body. Sígrs se snažili stáhnout náskok PBP, ale obrana PBP byla neoblomná a nedovolila brněnským ani yard. Útoku PBP se dařilo mnohem lépe, i když cestu za dalšími body si zkomplikovali vlastním faulem.  Nejzajímavější akci Sígrs předvedl  Lindsey. Úspěšně zachytil kick off a rozeběhl se směrem k end zóně PBP a vypadalo to, že si tam cestu najde. PBP ho ovšem zastavili, ale né zrovna v rámci pravidel. Přesto, že jeho běh nebyl tak úspěšný jak na začátku vypadal, získal pro Sígrs velmi dobrou pozici. Brněští toho nedokázali využít a ještě přišli o míč. Lindsey riskoval a dlouho si míč nechal pro sebe a kličkoval mezi obránci PBP, až mu nakonec míč upadl a PBP reagovali velmi rychle a byl z toho fumble. PBP chybu Sígrs rychle potrestali a připsali si další touchdown. Tentokrát se rozhodli potvrzovat za 2 body a to jim nevyšlo. První třetina tak skončila vysokým náskokem PBP.

Druhá čtvrtina se nesla v duchu té první. Útok PBP byl úspěšnější, i přesto, že obrana Sígrs jim velmi komplikovala jejich snažení. PBP si tak připisují další body. Na Sígrs je vidět jak by si tak rádi připsali nějaké body a zkouší to passovou hrou. K jejich smůle jeden dlouhý pass končí v rukách Matta Viñala, který s ním ihned míří k end zóně Sígrs. K jejich štěstí se jim podařilo Viñala zastavit těsně před end zónou. Vzhledem k tomu, že útok PBP rozehrával velmi blízko end zóny touch down na sebe nenechal dlouho čekat. Útoku Sígrs se stále nedaří dostat se přes obranu PBP a jsou nuceni puntovat. Daří se jim alespoň získat míč zpátky pro sebe po zachyceném fumblu, ale obrana PBP je neoblomná a nedovolí jim získat žádné body ve svůj prospěch. Jakmile se opět k míči vrací PBP s jistotou si připisují další body. Po neúspěšném potvrzení za 2 body někteří ze Sígrs neudrží nervy na uzdě a dochází k menší potyčce, která je následně potrestána dvěma personal fauly ze strany Brna. Fauly byly přičteny ke kick offu a PBP tak vykopávali z velmi netradiční vzdálenosti. Závěr druhé čtvrtiny nepřinesl nic zajímavého.

Druhá polovina zápasu byla podstatně rychlejší než ta první. Díky vysokému skóre PBP běžel čas bez zastavování a Sígrs měli doopravdy velmi málo času na to, aby si připsali nějaké body. Přesto, že se velmi snažili jejich akce nekončili úspěchem. Zato PBP se podařilo ještě svůj náskok navýšit po té co si připsali další interception. Největší zajímavost přinesla čtvrtá čtvrtina kdy jako quarterback nastoupil Matt Viñal a i pod jeho vedení se podařilo PBP skórovat. Zápas končí jednoznačným vítězstvím PBP, kteří bez jediné porážky postupují do finále.

 
Photo: Libor Vočadlo / www.facebook.com/liborvphoto

Photo: Libor Vočadlo / www.facebook.com/liborvphoto

 
Guest User