INTRODUCING: MATT VIÑAL

 
8H0A8360.png
 

[ČESKY] (English version below)
Další zahraniční posilou PBP je – Matt Viñal

Matta, nemusíme dlouze představovat, protože letos se jedná o jeho již čtvrtou sezónu v barvách PBP.
Co je ale letos oproti minulým rokům jinak, je jeho role v teamu. Matt se totiž přesouvá z pozice Free Safetyho a kapitána obrany do pozice hlavního trenéra.

Jakkoliv se tato změna může na první pohled zdát velkým skokem, opak je pravdou. Matt, skvělý atlet a starter na NCAA Division I, vynikal mimo svůj herní talent i neuvěřitelnou znalostí a chápáním všech aspektů hry. Tyto znalosti, již od svého prvního roku v Praze, přenášel na ostatní hráče.

Během dalších let pak postupně převzal trénink defensive backů a společně s Jamesem Brooksem, pak i celé obrany. Po celou dobu byl také hlavním trenérem U19.

Vzhledem k jeho postupné orientaci na trenérskou pozici, respektu, který má mezi všemi hráči PBP a znalosti jak místní mentality, tak vysoké fotbalové úrovně, která nás v AFL čeká, nebyla o našem novém hlavním trenérovi žádná pochybnost.

Matte, tohle je tvůj 4. rok v Praze, co tě tu tolik okouzlilo?

M: Kromě členů PBP, kteří se pro mě stali bratry a mojí úžasné přítelkyně, je to rozhodně Pražská atmosféra. Je úžasné jak se chvíli tak klidné město, může v okamžiku proměnit v něco tak divokého a plného zábavy. Úplně nejradši mám v Praze východ slunce na Karlově mostě. Tak krásné. Tak mírumilovné. Tak klidné.

V letošním roce přecházíš z pozice hrajícího trenéra do pozice hlavního trenéra, jaké jsou tvoje ambice?

M: Mým cílem je zapsat se do historie! Vím, jak je tento tým talentovaný a schopný, i beze mě v pozici hráče. Opravdu věřím, že v AFL můžeme porazit kohokoli. Na konci sezóny budeme první ne-Rakouský team, který kdy vyhrál Austrian Bowl.

Znáš PBP ze všech stran, co bys chtěl z předchozích let zachovat?

M: Bratrstvo. To jak jsou si hráči navzájem blízcí. Pouto v tomhle týmu je něco, co jinde v Evropě nenajdete. Je to opravdová rodina. Jasně, nemusí se vždycky shodnout, někdy se samozřejmě i hádají, ale vždycky vědí, že když půjdou do války, kryjí si navzájem záda

Co bys chtěl změnit?

M: Chci změnit přípravu a zaměření týmu. Chci zlepšit porozumění hře a zlepšení mentální části hry. Potřebujeme se zaměřit na jednu věc. V minulých letech existovaly v celém programu různé cíle. Musíme najít jeden cíl jako celek a zaměřit veškerou svou energii a úsilí na tento cíl.

Co bys chtěl říct fanouškům?

M: Přijďte fandit na zápasy. Tento rok bude opravdu velmi zábavný. Ostatní teamy nenávidí, když máme v publiku všechny naše úžasné fanoušky. V ten moment skutečně pociťujeme  „výhodu domácího pole“, protože naši fanoušci jsou nejlepší v Evropě!

[ENGLISH]
Another addition for the upcoming season is - Matt Viñal

We do not have to introduce Matt for too long, because this will be his fourth season in PBP colors already. The only difference this year is that Matt hung up his cleats and instead of playing his usual position of Safety he became the PBP Head Coach.

Although at first glance this change may seem like a big leap, it couldn’t be further from the truth. Matt, a great athlete and starter at UNLV, has exceptional football knowledge and has great understanding of all aspects of the game. He was also continuously transferring this knowledge to other players since his first year in Prague.

Over the next years, he gradually took over our defensive back group and later, along with James Brooks, the whole defense. For the whole time, he was also the head coach of U19.

Given his gradual focus on the coaching position, the respect he has among all PBP players and the knowledge of both the local mentality and the high football level that awaits us in AFL, there was no doubt about our new head coach.

This will be your 4th year returning to Prague, what have charmed you here?

M: Other than members of this the team becoming brothers to me and finding my amazing girlfriend. The part of the city that attracts me the most is how peaceful the town can be but at the same time can turn into a crazy, awesome time. My favorite part of Prague is sunrise on Charles Bridge. So beautiful. So peaceful. So tranquil.

This year you are moving from the position of playing coach to Head Coach, what are your (team) ambitions?

M: My ambitions are to make history! I know how talented and capable this team is, even without me playing. I truly believe we can compete with anyone in the AFL. I want to make history of being the first foreign country to ever win the Austrian Bowl.

You know PBP from all aspects what would you like to keep from previous years?

M: The brotherhood. The closeness of the players. The bond on this team is like nothing else you see in Europe. This is truly a family. They might argue and fight with each other from time to time, but we always know that when we go to war, we have each other’s backs.

What would you like to change?

M: I want to change the preparation and focus of the team. I want to expand the horizons of our complete understanding of the game and our increase the mental part of the game. Our team needs one focus. In years before, there were different goals amongst the whole program. We need to find one goal as a whole squad, and focus all of our energy and efforts towards that goal.

What would you like to tell the fans?

M: Come out to more games. This year will be very entertaining. When we have all of our amazing PBP fans in the audience, other teams hate it. We truly get a “home-field-advantage” when everyone is in attendance, since we have the best fans in Europe!

Guest User