3. místo v AFL!

Sezóna 2022 v rakouské AFL je minulostí a náš tým vybojoval konečné třetí místo, díky vítězství nad Telfs Patriots v poměru 40:21 v bitvě o bronz. Tím také vyrovnal dosud nejlepší umístění v této prestižní lize z roku 2019!

Utkání o bronz se odehrávalo na stejném stadionu, překrásné NV Aréně v St.Pöltenu, jako samotný Austrian Bowl, a naši hráči tak museli zatlačit těžké myšlenky, že právě k celkovému vítězství se ubírala snaha celého týmu, a právě Austrian Bowl byl cílem ambiciózního týmu PBP v tomto roce.

Tým trenéra Taylora Breitzmana však hned ze začátku zápasu ukazoval svou sílu a díky fantastické hře útoku a kvalitní práci obrany, nenechal nikoho na pochybách, že utkání o třetí místo zvládne. V utkání se naplno rozlétl vzdušný útok, když Patriots nebyli schopni zastavovat velkou čtyřku wide receiverů Jagow-Štiegler-Roba-Woleský a právě passový útok PBP ničil soupeře akci za akcí. QB Smith v utkání naházel celkem 307 yardů a přidal 4 vzdušné touchdowny na své wide receivery. Sám si pak doběhl i pro dva touchdowny a za své výkony byl na konci utkání zcela po zásluze zvolen MVP zápasu o třetí místo. Obrana dokázala skvěle eliminovat běhový útok soupeře, o což se starala hlavně dvojice linebackerů Svoboda-Janda, a tradičně výborná byla i pasová defence v čele s Ondráškem, Kabátem a Herringem. Na pozici safetyho startoval při absenci Jana Krse nestárnoucí Michael Vondráček, který nastoupil ke svému poslednímu zápasu kariéry a svůj odchod do fotbalového důchodu ozdobil výborným výkonem a vítěznou tečkou. Skvělý moment pro tohoto dlouholetého člena PBP, který svou všestrannosti pomáhal jak v obraně tak v special teamech jako hlavní long snapper PBP.

Na začátku čtvrté čtvrtiny si Black Panthers vypracovali komfortní náskok a do utkání se tak zapojil i širší tým, v čele s několika hráči naší mládežnické akademie, které čeká jejich hlavní sezóna v mládežnických kateogriích, které startují na podzim. Trenéři PBP tak měli možnost prozkoušet různé hráčské kombinace a dát cenné zkušenosti mladým hráčům a připravit si tak půdu do další sezóny.

Sezónu 2022 v AFL tedy PBP zakončili vítězně a celkově měli v jedné z nejlepších evropských soutěží bilanci 9-3 a byli jen krůček k vytouženému finále a boji o nejcennější kov. Není ale všem dnům konec a sezóna 2023 je tu každou chvíli.

My bychom za náš tým rádi poděkovali všem našim fanouškům za celoroční podporu jak na domácích, tak na venkovních zápasech - byli jste skvělí! Také celému trenérskému tým hlavního coache Taylora Breitzmana: Petru Vítovcovi, Vlastimilu Tománkovi, Michalu Knotkovi, Lukáši Juklovi, Spenceru Fordovi, Danielu Krejbichovi, Marku Miláčkovi, Peteru Matlovičovi a Pavlu Pořízovu, za neuvěřitelnou trenérskou práci, která naše hráče zase posunula o level výše. Také celému realizačnímu týmu, v čele s Davidem Krejbichem a Máriou Ministrovou, který se staral o přípravu domácích zápasů. A v neposlední řadě i fyzioterapeutce Janě Hančové za její celoroční péči o naše hráče. Děkujeme!

Sezóna 2022 sice skončila, ale to znamená jediné… začíná příprava na další rok a my vám slibujeme, že uděláme vše, aby to v příštím roce byl boj o zlato.

PBP - ONE TEAM ONE HEARTBEAT

Jan Štiegler